Characterization of pork patties containing dry radish (Raphanus sativus) leaf and roots
Objective: This study investigated the effects of dry radish leaf and root on the quality of pork patties during refrigeration storage.
Methods: The patties were divided into the following three groups: the control containing 0% dry radish leaf root powder, RL1 containing 0.5% dry radish leaf root powder, and RL2 and RL3 containing 1% and 2% dry radish leaf root powder, respectively. Proximate composition, pH, cooking loss, microbial analysis, lipid oxidation analysis, color, texture profile analysis and sensory test were performed.
Results: Moisture, crude protein, and crude ash contents in RL2 and RL3 were significantly higher than those in other groups (p<0.05), whereas crude fat contents in RL2 and RL3 were significantly lower than other groups (p<0.05). Lightness was significantly lower in RL2 and RL3 than in CON (p<0.05). Cooking loss for RL2 and RL3 were significantly lower than those for the other groups (p<0.05). The pH, thiobarbituric acid levels, and total plate counts of RL2 and RL3 were significantly lower than those of CON at days 7 and 14 (p<0.05). Hardness values of RL2 and RL3 were significantly lower than those of CON, whereas chewiness values were higher than those of CON (p<0.05). In addition, the juiciness of RL2 were significantly greater (p<0.05) than those of the other groups.
Conclusion: Dried radish leaves and roots improved the proximate composition and quality characteristics of pork patties, providing a basis to produce highquality patties with extended expiration dates. Thus, dried radish leaves and roots are effective ingredients for health or functional foods.
Keywords: Radish Leaves; Pork; Patties; Quality; Refrigeration
Characterization of pork patties containing dry radish (Raphanus sativus) leaf and roots
Các kỹ thuật đánh giá khả năng tiêu hóa năng lượng, axit amin, phôt-pho và canxi trong nguyên liệu thức ăn heo
Các kỹ thuật đánh giá khả năng tiêu hóa năng lượng, axit amin, phôt-pho và canxi trong nguyên liệu thức ăn heo
Fengrui Zhang, Olayiwola Adeola
Sử dụng probiotics để cải thiện sức khỏe đường ruột và khả năng sử dụng thức ăn
Sử dụng probiotics để cải thiện sức khỏe đường ruột và khả năng sử dụng thức ăn
Shengfa F. Liao, Martin Nyachoti
Ước tính lượng nitơ và phospho trong chất thải từ lợn thịt nuôi bằng các khẩu phần thường dùng tại Việt Nam
Ước tính lượng nitơ và phospho trong chất thải từ lợn thịt nuôi bằng các khẩu phần thường dùng tại Việt Nam
Vũ Thị Khánh Vân, Đinh Văn Tuyền
Bổ sung axit guanidinoacetic trong khẩu phần heo: ảnh hưởng đến năng suất, đặc tính thân thịt và chất lượng thịt
Bổ sung axit guanidinoacetic trong khẩu phần heo: ảnh hưởng đến năng suất, đặc tính thân thịt và chất lượng thịt
Jayaraman B, La KV, La H, Doan V, Carpena EM, Rademacher M, Channarayapatna G
Mối liên hệ giữa hàm lượng tinh bột, tỉ lệ tiêu hóa và sự phăt triển của bê tới 16 tuần tuổi
Mối liên hệ giữa hàm lượng tinh bột, tỉ lệ tiêu hóa và sự phăt triển của bê tới 16 tuần tuổi
W. Hu, T.M. Hill, T.S. Dennis, F.X. Suarez-Mena, J.D. Quigley, J.R. Knapp, R.L. Schlotterbeck